Μινωικός Οικισμός

Image

Φαράγγι ΧΑ

Image

Κάστρο Καζάρμα

Image
Ο μινωικός οικισμός της Βασιλικής βρίσκεται στο λόφο Κεφάλι της περιφέρειας του χωριού Βασιλική της επαρχίας Ιεράπετρας, απέναντι από την έξοδο του επιβλητικού Φαραγγιού του Χα και σχετικά κοντά στο μινωικό οικισμό Γουρνιά, σε λόφο που ήλεγχε τον ισθμό της Ιεράπετρας.
Το Χα είναι ένα φαράγγι στην ανατολική πλευρά του νησιού της Κρήτης στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο νομό Λασιθίου κοντά στο Μοναστηράκι, στη δυτική πλαγιά του βουνού Θρυπτή, βόρεια της Ιεράπετρας.
Στην Επισκοπή Ιεράπετρας συναντάμε ακόμη έναν Οθωμανικό Πύργο (κούλε) που κτίστηκε το 1868 από τον Αυνή Πασά.

Ιερά Μονή Φανερωμένης

Image

Γουρνιά

Image

Ελαιουργικός Συνεταιρισμός

Image
Η Μονή Φανερωµένης πανηγυρίζει την εορτή της Κοιµήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου. Η Παναγία η Φανερωµένη είναι θαυµατουργός, γι᾽ αυτό και είναι πασίγνωστη.
Τα Γουρνιά είναι μινωικό συγκρότημα ανακτόρων που βρίσκεται στην Κρήτη στα βόρεια του Ισθμού της Ιεράπετρας κοντά στην Παχειά Άμμο.
Γεωργική συνεργασία, τοπική ανάπτυξη, βιώσιμη γεωργία. Καλλιέργεια & παραγωγή  γεωργικών προϊόντων. Ενίσχυση αγροτικής οικονομίας και προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης προτείνουμε...

 

Καφενείο

Καφενείο "Ο Δημήτρης"

Το καφενείο του Δημήτρη Ραϊνάκη (Ραΐνης), στη Βασιλική Ιεράπετρας, είναι για μένα όπως και για αρκετούς φίλους, σημείο αναφοράς καλοκαιρινών και χειμερινών κρασοκατανύξεων μακριά από την πιάτσα της πόλης.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπληρώστε τα πρακάτω πεδία
και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.
Ερώτημα / Σχόλιο